085 079 4600 | info@bdm.nl | offerte | De Syl 3 - 8701 PX - BOLSWARD
Efficiƫnt, nauwkeurig en snel

Vliegensvlug inspecteren en meten met een drone

Heeft u een meting, inspectie of advies nodig op grote hoogte of op een moeilijk te bereiken plaats?

Voor Brandsma Digitaal Meten is elke plaats toegankelijk. Met drones kunnen onze specialisten grote gebieden inmeten en inspecteren, tot wel 100 hectare in slechts één dag.
Doordat wij zijn gespecialiseerd in het inwinnen van data en het verwerken van deze gegevens hebben wij voor eigenlijk alles een oplossing.

 Hoe voeren wij onze werkzaamheden uit?
Traditioneel landmeten is een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Met een drone gaat dit sneller en verzamelen we veel meer data. 

  1. We bepalen eerst het gebied dat u in kaart wil brengen
  2. We maken een vluchtplan en bepalen de evt. risico’s en aandachtspunten van dit gebied     
  3. We gaan op pad met onze drone
  4. Met de camera brengt de drone iedere vierkante centimeter in kaart
  5. De resultaten inclusief de foto’s verwerken we in een gedetailleerde 3D visualisatie van het gebied
  6. We werken de gegevens uit tot het gewenste eindresultaat

Onze werkzaamheden

Dronemeting
In overleg met de klant bepalen we het in te meten gebied/object en bereiden wij ons vluchtplan voor. De drone verzamelt miljoenen meetpunten en maakt tal van foto’s. Alle data kan hierna worden ingelezen in het betreffende  tekenprogramma bijv. Autocad/Revit of geïntegreerd worden in een 3D Bouw Informatie Model (BIM). Zo krijgt u zeer gedetailleerde informatie over afstanden, hoogtes en hoeveelheden. Met al het fotomateriaal brengen we de huidige situatie perfect in beeld.

 

Zonnepanelen inspecteren en inmeten
Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om goed in beeld te hebben waar de panelen het meeste rendement opleveren. Met onze drones brengen wij de locatie en alle obstakels voor u in beeld. Dit werken wij uit tot een nauwkeurige tekening die een goed  uitgangspunt biedt voor het bepalen van het aantal en de opbrengst. Met behulp van onze warmtebeeldcamera inspecteren wij de installaties en dient dit ook perfect als een opleveringscheck.

 
 
Inspecties van gebouwen en objecten
Onze drone is uitgevoerd met 2 camera’s, waarvan 1 warmtebeeldcamera. Dit loont zich perfect voor het inspecteren van warmteverlies van woningen en grote gebouwen. Met deze setup kunnen ook tal van andere objecten (bijv. windmolen) nauwkeurig geïnspecteerd worden op defecte onderdelen of slijtage in de constructie.

 
 
Visuele opnames
Onze drone is uitgevoerd met een scherpe camera, dit is een mooie toepassing voor het uitvoeren van een foto- of video-opname van bestaande situaties (0-opname) of als controle van een nieuwe situatie. Deze foto’s geven iedereen gelijk een duidelijk beeld en tonen de werkelijke situatie aan.

 

Landbouw advies
Met onze landbouwcamera die 4 banden bevat voor het herkennen van bemestingstekorten en ziektes in de gewassen, kunnen wij het land d.m.v. een taakkaart helemaal voor u in kaart brengen. Moderne tractoren en machines werken met deze taakkaart en bemesten of bespuiten het land gericht. Dit allemaal voor een hoger rendement van uw gewas.